הטיפים שלי לאירוח מושלם

שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מאז ומתמיד אהבתי לבשל ולהאכיל אחרים! תמיד הייתי עם אמא שלי במטבח, ולרוב ימי השישי בבית הספר לא הגעתי, פשוט כי העדפתי להישאר עם ההורים שלי ולהיות שותפה להכנות לקראת ארוחת השבת. להורים מביניכם: תזרמו עם הילדים! תאפשרו להם להבריז מפעם לפעם! למדתי מזה הרבה יותר ממה שהייתי לומדת בבית הספר…

האהבה הזאת למטבח ולאירוח עברה אליי בדם מאמא שלי, ורדוש האהובה, שאירוח אצלה זאת אומנות! גם הכי טעים, גם הכי יפה, וגם הכי בשפע. מי שמגיע להורים שלי לארוחת צהריים, יצא כנראה בשעת ארוחת הערב ☺

כשחילי ואני עברנו לגור יחד (אחרי פחות משבועיים של היכרות!) נהיה בית! והיה לי סופסוף למי לבשל ואת מי לארח. משפחה וחברים מגיעים אלינו לארוחות שבת וחג, כשסביב השולחן יש 8-10 אנשים בממוצע. אז איך מתארגנים על אירוח כזה? אני לא מבשלת בשבת, אז הכל צריך להיות מוכן לפני, חילי כפרה עליו הוא נסיך ועוזר בקניות ובכלים אבל לבשל… הוא לא כל כך יודע ☺ ואני – עובדת! יש לי זמן מוקצב לבישולים. 

אז עם הזמן גיבשתי לי צורת עבודה מנצחת (לוח הזמנים מתייחס לתכנון ארוחה בשישי בערב – תשנו לפי הצורך):

  1. תפריט! 
    1. כתוב! לי יש בטלפון מאות פתקים שהכותרת שלהם היא "לכבוד שבת קודש". 
    2. הרבה זמן מראש! תתחילו לחשוב על מה אתם רוצים לבשל כבר ביום ראשון-שני. כשמתחילים מוקדם יש זמן לחשוב על שינויים. 
    3. חשוב! למדתי מאמא שלי שעל השולחן צריכה להיות הרמוניה – שהמנות יהיו קשורות זו לזו בסגנון ובטעם.
  2. קניות!
    1. כשהתפריט סגור, תתחילו לפרוט כל מנה ומנה למצרכים. אני פותחת את המתכון ורושמת על דף אחד את כל מה שצריך לארוחה.
    2. חלקו את הרשימה לפי חנויות. אני מזמינה ממקום אחד את הירקות והפירות וממקום אחר את יתר המצרכים. לכן, כבר בזמן שאני שולפת מהמתכונים את המצרכים שאני זקוקה להם, אני מפרידה בין מה שמגיע מהירקן למה שמגיע מהמכולת.
    3. תזמינו אונליין! זה חוסך המון זמן וגם מבטיח פחות טעויות. קחו בחשבון שזמני האספקה משתנים ממקום למקום, אז תבדקו מראש מתי צריך לבצע הזמנה כדי לקבל אותה ביום חמישי/שישי.
  3. חלוקת זמן הבישול!
    1. ליד כל מנה בתפריט, אני רושמת מתי אכין אותה. אני לא מחכה ליום שישי בבוקר! אני תמיד מעדיפה לסיים מוקדם יותר מאשר להיות בטירוף. אם יש הרבה הכנות – התחילו אפילו ברביעי. בד"כ רוב העבודה זה מה שמסביב, אז:
      1. מרקים, כמו שאבא שלי וחילי אומרים – טעימים יותר ביום שאחרי! הטעמים נספגים ומעמיקים. בקיצור, מתאים לגמרי להכין אותם בחמישי.
      2. גם סלטים אפשר בכיף לחתוך בחמישי, לכסות ולהכניס למקרר. גם את התיבול אני מכינה, בקערה נפרדת כמובן ומכניסה למקרר עם פתק על כל קערה, ככה שרגע לפני הגעת האורחים אני רק צריכה לחבר בין השניים.
      3. חלות ולחמים אפשר להכין מראש, להקפיא, להוציא שעתיים לפני ולהכניס לחימום קל בתנור/על הפלטה לפני ההגשה. טיפ! תתפיחו את הבצק במהלך הלילה במקרר וככה תחסכו את ההמתנה לתפיחה, תקומו בבוקר וישר לתנור! לחלה המנצחת שלי – קישור למתכון.
      4. ליום שישי אני משאירה את העיקריות והעוגות (אם אתם מכינים קינוח שממילא הולך למקרר, גם אותו אפשר להכין מראש).
    2. אני מעדכנת את הרשימה ככה שבסוף, נשארת לי רשימה קטנה מאד עם ארבעה-חמישה דברים שחייבים לעשות רק עם הגעת האורחים. אני כותבת שם מה דורש חימום, מה תיבול, ואם יש דברים במקרר שצריך להוציא – כבר יצא לי לא פעם ששכחתי להגיש מנה! אז זה פותר את הבעיה…
  4. תערכו את השולחן מראש ותכינו את כלי ההגשה! 
    1. עריכת השולחן: הו! הנה משהו שלא דורש מיומנויות בישול ☺ תורידו את זה מעצמכם ותנו את זה לבן בית שלא מתעסק במטבח. שימו לב! אם יש לכם מספיק כיסאות! בקשו מהשכנים או תחזיקו כיסאות מתקפלים. לנו יש תמיד עוד 2 כאלה למקרה הצורך.
    2. כל מי שהתארח אצלי כבר צחק עליי על זה, אבל נשבעת שזה גאוני!!! אני מוציאה מראש את כל כלי ההגשה ועל כל אחד מהם מניחה פתק עם שם המנה שתהיה בתוכו. כולל הקנקן לתה בסיום הארוחה והכלים לקינוחים. תקראו לי משוגעת אבל אני אוהבת להיות פנויה לגמרי לחברים שלנו שמגיעים לאכול ולא להתעסק עם זה בזמן אמת.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שתפו את הכתבה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

גם זה יכול לעניין אתכם: